ALLAHU EKBER

MESAZHI

I BIN LADINIT

DREJTUAR TË GJITHË

TAGUTAVE

Video me përkthim në gj. shqipe

Gëzohu nënë , e gjeta nusën

Këtë tregim e rrëfejn dijetarët sikurse Ebu Xhafer el Lubana. Ai tregon. . .

. . . Ajo e thirri djalin e saj në mesin e atyre që ndëgjonin .Ai u ngri dhe tha'' Po nënë.''Ajo tha ;''Aje i kënaqur që ta martosh njërën nga këto vajza me kusht që tia japësh Allahut . . . Lexo

Cilat janë shkaqet e prapambeturis së muslimanëve dhe të dobësimit të tyre

Disa prej tyre mendojn se, përparimi në dituri dhe në teknologji është zgjidhja që muslimanët të kthehen atje ku ishin.
Nuk ka mbetur për muslimanët vetëm që të mbledhin pajisjet dhe instrumentet e zhvilluara, ndërsa për rininë islame nuk ka mbetur vetëm që të marrin diploma, dhe pastaj do të jetë fitorja në duartë e muslimanëve e do të kthehemi atje ku ishim.

Ky mendim ka ndikuar aq shumë sa që një doktor i shkencave islame ka thënë: . . . Lexo

Gjenerali Amerikan: "Ne do ti mundim ata edhe nëse Muhamedi dhe Zoti i tij janë me ata"

Në raportimin e shkruar të Mërkuren mbrëma në ora 6:20 sipas kohës së Mekës, Mafkarat al-Islami shkruajti se kur mbrëmja e së Mërkures u afrua ishte "momenti vendmitarë" për të cilin forcat Amerikane kishin premtuar se do të vijnë tek qyteti El-Kaim.
TV stacioni satelitor propagandistik el-Hurrah me baza Amerikane raportoi se një Gjeneral Amerikan në skenë mund të dëgjonte altoparlantët në minaret e qytetit të qliruar duke thënë "Allahu Ekber" (Allahu është më i Larti!). Kur Gjenerali Amerikan mësoi se qfar domethënje kishin zërat, ai shpërthej ndaj mediave, . . . Lexo

Arabia Saudite ka një rëndësi speciale.Jo vetëm që është temë e këtij libri, por është djepi dhe kulla e islamit dhe regjioni prej të cilit pushtuesit e parë janë nisur.

Ndjeshmëria e gjendjës së saj kërkon që ky shtet të ketë ushtri të fortë, njiashtu sikurse edhe të gjitha shtetet tjera Muslimane, siq thotë I Gjithfuqishmi, " E ju përgatituni sa të keni mundësi force, (mjete luftarake e kuaj të caktuar për betejë kundër atyre (që tradhtojnë) e me të, (me përgatitje) të hedhni terror në (zemrat e) armiqëve të All-llahut dhe armiqëve tuaj dhe të tjerët, të cilët ju nuk i dini, e All-llahu i di ata."
Sa për ushtrin e qeveris së Arabis Saudite . . . Lexo

Muxhahidët shpëtuan ndërsa ekspedita El-Ras qetsohet pas humbjeve të mëdha Saudite

Shumica e Muxhahidëve tani më janë evakuar nga vendi të sigurt duke lënë pas tyre një kontigjent të vogël që ta mbulojn tërheqjen e tyre, të shtënat dëgjoheshin deri pas pak kohe. Muxhahidi i mbetur i fundit u arrestua në një shtëpi në fqinjësin e El-Rasit në Al-Xhawazat pasi që ai mbeti pa municion. . .Lexo

U gjetën shtat trupa të pakokë të forcave Amerikane në afërsi të Abu Gharibit

Në një postim të postuar në mbrëmje të së Hënës në ora 3:55 sipas kohës së Mekës, Mafkarat al-Islam raportoi se para një kohe të shkurtër, forcat Amerikane në Bagdad kishin gjetur 7 trupa të forcave Amerikane të pa kokë në ndërsektorin Zawbi në jug të burgut Abu Gharib. . . Lexo

Kujtime nga jeta e

Imam Ahmedit

Nga thellësia e burrave dhe grave të Umetit, Allahu te`ala - prej mëshirës së Tij ndaj Umetit të Muhamedit - ngriti luftëtarë që do ti qëndrojn përball armiqëve më të egër të Sunetit.

Prej atyre njerëzve që Allahu te`ala i ngriti ishte një djalosh i ri i quajtur Ahmed. . . Lexo

Cili është vendimi në lidhje me mbytjen e Amerikanëve jashtë vendit të okupimit (në gjdo pjes të botës)?

Ata i shohin Muslimanët si shtazë, duke u sjellur ndaj nesh si të jemi një sëmundje ku ata kanë mundësi që ta zhdukin atë duke hedhur helme insektesh për të cilën i tërë populli Amerikan mban përgjegjësi. Prandaj për këtë arsye është farz (obligim) që të mbytën amerikanët kudo që të gjendën pa marr parasysh se . . . Lexo

Jamë unë ,marinari ,vrasësi i civilëve

Ne mbysim civilët e pafajshëm Irakian gjatë tërë kohës. Kjo është mënyra në të cilën ne punojm. Jam i mendimit se duhet të tërhiqen të gjithë ushtrit e huaja nga Iraku menjëher. Ndërsa këtë e them për ushtaret e tjer: se si ti ikin dënimit apo hakmarrjes nga . . . Lexo

Frika nga Shirku

nga: Libri i Teuhidit, Kaptina 2

Allahu, thotë:

S’ka dyshim se All-llahu nuk falë (mëkatin) t’i përshkruhet Atij shok (idhujtarinë), e përpos këtij (mëkati) i falë kujt të do. Kush përshkruan All-llahut shok, ai ka trilluar një mëkat të madh. (Kur'an 4:48)

Shirku është prej mëkateve më të rrezikshme, më të liga dhe më i dënuari rëndë për arsye të . . . Lexo

I vetmi vend që unë shkoj nga këtu është Xhenneti

Një vëlla nga Jemeni na tregon se si ai e la familjen dhe shkoi që të luftoi në Irak... Nga mbrendësia e dhomës ,në një shtëpi në Fallugj ndëgjohej një zë i bukur duke lexuar ajete nga Kurani dhe duke qajtur."Në qoftë se...Lexo

Mbrojtja e Vendeve Muslimane

nga Sheih Abdullah Azemi rh.

"Unë jamë dërguar para Orës (Ditës së Gjykimit) me shpatë, derisa të adhurohet vetëm Allahu më i Larti pa i bërë shokë. Ai më ka dërguar furnizimin nën hijen e shtizës dhe ka caktuar poshtërsi dhe nënqmim për ata që e kundërshtoin urdhërin timë. Dhe kushdo që i përngjan një populli, ai është njëri prej tyre " . . . Lexo

Murrxhiat Modern

Unë hyra tek al-Ma`mun, kështu që ai tha: Si jeni zgjuar O Nidr? Ndërsa unë i thashë: Në të mirë, O Emir i Besimtarëve. Ai më pyeti: Qka është irrxha? Unë iu përgjigja: Një fe që pajtohet me Mbretërit, ata fitojn prej kësaj bote me të, dhe humbin prej fes së tyre. Prandaj ai më tha: Ju e keni folur të vërtetën"

[al-Bidajah wan-Nihajah nga alHafidh Ibn Kathiri, vëll. 10/276]... Lexo

Tekfiri ndaj një Individi


(Të shpallurit e një individi Pabesimtarë)

nga Sheih Muhamed Ibn Salih Ibn Uthejmini

Një njeri detyrohet që ti bëjë përkulje një idhulli, prandaj ai i përkulet. Dhe një tjetër është i detyruar që të thotë thënje të kufrit, prandaj ai e thotë. A kanë bërë mosbesim këta dy persona? . . . Lexo

Na kontaktoni: nenhijeneshpates@yahoo.ie

 18607

Lajmet e Fundit
- Fytyra e Vërtet e Terrorizmit Amerikan Brenda Irakut
- Është duke u zhvilluar betej e ashpër ndërmjet Muxhahidëve dhe forcave të sigurimit të Arabis Saudite në El-Rass
- Të burgosurit në Guantanamo i akuzojn rojet për keqpërdorime fetare

- Kundërthënjet që e rrethojnë shpërthimin në Doha - ndërsa me dhjetra të huaj raportohen të mbytur

- Kaida el-Xhihad në Shtetet e Bashkuara pohon përgjegjësin e bombardimit të rafineris (së naftës) në Teksas
Temat e Fundit
- A është e lejuar që Amerika të sulmohet me armë bërthamore?
- Ta përshëndesësh pabesimtarin i pari
- All-llahu është mbrojtësi ynë e ata nuk kanë mbrojtës
- Pikpamjet themelore në lidhje me Xhihadin
Këndi i Librit
- Ne jemi Injoranta të devijuar
- Libri i Teuhidit
- 7 Mendimet e gabuara në luftimin e qeverive murrtedine
- Operacioni i Rijadit Lindor
Video Risi
- Shifa Sudur - Shërimi i Gjoksav(Irak)
- Por Allahu i Gjuajti (Irak)
-Xhihad Në Turkmenistanin Lindor 1 2 3 4 5 6 7 8 (Të ndryshme)
Muslimanja
- Muxhahidja me Nikab
- Porosia nga bashkshortja e shehidit drejtuar të vejës së Paull Xhonsonit
- Nikabi Po apo Jo - 1, 2?
- Rrëfimi i një motre
- Letër nga Egjipti dhe Kashmiri
Këndi i Fëmijëve
- Kuran pėr fėmijė
- Si të falemi (Video)
- Video për fëmijë
Torturime
- Rrëmbimi i Arabis Terrori mbi Muslimanët
- Të burgosurit u detyruan të ngrënin mish derri dhe ta mohojn Islamin (Irak)
- Në Terrin e Shpellës së Saudis